Direct contact? Call us: +31 (0)20 611 6688

DJI_0041_MG_0769_M3X2647

TMA en Ter Haak bundelen krachten

Ter Haak Group en TMA hebben per 1 maart overeenstemming bereikt om de activiteiten van United Stevedores Amsterdam te bundelen. Door deze samenwerking wordt de continuïteit van de USA terminal gegarandeerd.
De leiding van de “nieuwe” USA terminal is in handen van Rens Rohde. Rens is binnen TMA CFO en daarnaast directeur van TMA Multimodal en HOV Harlingen.
Richard ter Haak blijft betrokken bij de USA terminal als adviseur.


De USA terminal is gespecialiseerd in overslag van containers, break-bulk en auto’s. Veel van de cacao-import in de Amsterdamse haven wordt overgeslagen via de USA terminal. Ook is de lijndienst van Grimaldi tussen de Westkust van Afrika en Amsterdam een belangrijke pilaar van de USA terminal en daarmee van de Amsterdamse haven.

Door deze samenwerking worden de stuwadoorsactiviteiten verder versterkt. Binnen de USA terminal is er zeer veel kennis en ervaring op het gebied van overslag. Op logistiek gebied zal er ook een wijziging plaatsvinden. De barge activiteiten (BCA) van Ter Haak zal geïntegreerd worden in het multimodale netwerk van TMA, zodat ook hier de dienstverlening gecontinueerd en uitgebreid wordt. De terminals USA en CSY (IJmuiden) zullen toegevoegd worden aan het multimodale netwerk van TMA. Het bargenetwerk van TMA bestaat uit een corridor met fixed windows op de deep sea terminals in Rotterdam. Noord Nederland (terminals in Hasselt en Harlingen) wordt op deze manier via Amsterdam bediend. Daarnaast heeft TMA 3x per week een barge in Antwerpen.

Deze bundeling van lading leidt tot een uiterst betrouwbare en groene logistieke oplossing voor onze klanten.

Ook zal op korte termijn de container repair activiteiten van Ter Haak Group namelijk Container Service Amsterdam worden overgedragen Michael ter Haak, de zoon van Richard ter Haak. Daarmee blijft de 4e generatie actief in de Amsterdamse haven. Alle rederij klanten blijven daardoor gegarandeerd van een goede dienst verlening.

Over TMA
TMA is binnen het Noordzeekanaalgebied een belangrijke logistieke speler. TMA verricht overslag van containers via binnenvaart, shortsea en deepsea. Daarnaast worden auto’s, breakbulk, Agriproducten en projectladingen overgeslagen op de TMA Terminals in Velsen, Beverwijk, Harlingen en Amsterdam. TMA heeft 100.000 m2 aan logistieke warehouses in het Noordzeekanaalgebied, Alkmaar en Harlingen. Het TMA netwerk bevat een Forwarding afdeling die in hoge mate geautomatiseerde oplossingen biedt voor haar klanten. Ook heeft TMA een eigen lijndienst op Zweden.

Op het gebied van duurzaamheid is TMA vooruitstrevend middels binnenvaart en nieuwe energie. TMA is sterk in de overslag van windmolens, windmolenonderdelen en energiekabels. Ook ten aanzien van zonne-energie heeft TMA via Odin Warehousing en Logistics een bijdrage aan de energietransitie. Onlangs heeft het havenbedrijf van Rotterdam in een persbericht laten weten dat Odin 120.000 m2 loodsruimte gaat afnemen voor de realisatie van deze transitie.

Over Ter Haak
United Stevedores Amsterdam heeft een rijke historie. Het familiebedrijf Ter Haak is sinds 1911 gevestigd in de Amsterdamse haven. Op korte termijn zal het container Container Services Amsterdam (CSA) B.V. overdragen worden aan de 4e generatie (Michael Ter Haak). Michael ter Haak
is nu directeur en aandeelhouder van CBOX Containers. CBOX Containers verhuurt, verkoopt en modificeert containers in Europa, Azië en Australië.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Rens Rohde
r.rohde@tmalogistics.nl
+31 20 705 24 56

Richard ter Haak
richard@terhaakgroup.com
+31 20 2161 101

Back to news overview

Volg Ter Haak Group!